Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Nawet 20 mln Polaków i osób polskiego pochodzenia mieszka poza granicami kraju

to nie jest drugie tyle co w Polsce
idz sie przespij
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
wrzeszczot napisał:
Joseph napisał:
wrzeszczot napisał:
no i opuszczaja jak tylko kredyty splaca
ile norkow mieszka w Hiszpani
a w ameryce to ich wiecej niz w norwegi

Polakow mieszkających poza Polską, też jest drugie tyle co w kraju...

No i Polacy w Polsce po spłaceniu kredytu nigdzie nie pojadą bo i tak nie mają za co.

tu nacpany jelopie sam nie widziesz ze twoje wypowiedzi sa sprzeczne ze soba i wzajemnie sie wykluczaja

Zajrzyj do słownika i dowiedz się co znaczy " drugie tyle" a co " dwa razy tyle"....

Upośledzonych jesteś to nie rozumiesz: nie wyjadą ci co żyli całe życie w Polsce i dotrwali do emerytury głodowej za którą nie da rady wyjechać do Hiszpanii na emeryturę, tak jak mogą to zrobić Norwedzy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
wrzeszczot napisał:
Nawet 20 mln Polaków i osób polskiego pochodzenia mieszka poza granicami kraju

to nie jest drugie tyle co w Polsce
idz sie przespij

Ja spałem w nocy kiedy ty mi gazety i ulotki do skrzynki wrzucaleś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
napisał:
a w jakim to kraju mieszka 80 000 000 ????????????????????????????

stado baranow zeby tylko ukryc prawde o norwegi beda szkalowac Polske

koleczko wzajemnej adoracji za rubelki

cycek z niewyspania po rozwozeniu gazet nie moze znalezc sobie miejsca.
Moze cierpi na insomnie?

Chetnie przeczytalabym cala prawde o Norwegii napisana przez cycka. Moze to dzielo byloby godne jakies nagrody? Byc moze cycek potrafilby rozwiazac swoim blyskotliwym narzadem zwanych u innych mozgiem wszystkie problemy nekajace ten piekny kraj?
A moze nawet zostalby zatrudniony jako doradca rzadowy d/s Norwegii przy rzadzie polskim?

cycek - jedyny rozumiecy o czym szumia wierzby i co piszczy w trawie!

Polecam link: www.nrk.no/trondelag/laerer-utlendinger-...-nordmenn-1.12305990
Milej zabawy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Joseph napisał:
wrzeszczot napisał:
Joseph napisał:
wrzeszczot napisał:
no i opuszczaja jak tylko kredyty splaca
ile norkow mieszka w Hiszpani
a w ameryce to ich wiecej niz w norwegi

Polakow mieszkających poza Polską, też jest drugie tyle co w kraju...

No i Polacy w Polsce po spłaceniu kredytu nigdzie nie pojadą bo i tak nie mają za co.

tu nacpany jelopie sam nie widziesz ze twoje wypowiedzi sa sprzeczne ze soba i wzajemnie sie wykluczaja

Zajrzyj do słownika i dowiedz się co znaczy " drugie tyle" a co " dwa razy tyle"....

Upośledzonych jesteś to nie rozumiesz: nie wyjadą ci co żyli całe życie w Polsce i dotrwali do emerytury głodowej za którą nie da rady wyjechać do Hiszpanii na emeryturę, tak jak mogą to zrobić Norwedzy....

cycek jako jedyny w tym kraju pije piwo w restauracjach i widac jest przyzwyczajony zamawiac ( wg. jego teorii norwegowie pija w krzakach ):

- drugie tyle dwa razy tego co poprzednio pilem.
Obsluga z pewnoscia polska, wiec nie ma problemow ze zrozumienie. Wiadomo, ze cycek w innych jezykach nie operuje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Abstrachujac od tematu samej dyskusji, gdyz sensu jej prowadzenia nie widze jako ze po pierwsze zbadano, zmierzono, zwazono i obliczono iz Norwegia jest najlepszym panstwem swiata. A jesli ktos widzi tu jakies rysy, na przyklad ja czy taki na ten przyklad Lars Mehlum z Uniwersytetu w Oslo, to oznacza to jedynie iz ani ja, ani norweski naukowiec nie mamy pojecia jak funkcjonuje to spoleczenstwo. Do grona ignorantow nalezy dolaczyc tez niejakiego Maslowa, ktory stworzyl teorie tzw. piramidy potrzeb, ktora to teoria w tym akurat przypadku bardzo wiele tlumaczy. Tlumaczy w sposob jasny i klarowny, wrecz na jabluszkach i gruszeczkach. Tlumaczy dlaczego tak wielu ludzi z panstw biednych chce sie do tej klatki dostac, a tak wielu Norwegow z niej ucieka. Oraz dlaczego typowy Norweg jest zawsze wyluzowany, usmiechniety, szczesliwy, ale z przyjemnoscia w leb by sobie palnal. A jesli juz nie, to przynajmniej dlaczego jak zacznie pic, to az do upodlenia. Mamy fantastyczne instytucje i opiekę, ale nie przekłada się to na poczucie przynależności – mówi Mehlum.

Jednakze powyzszego prosze nie brac na powaznie pod uwage. Ja jestem krytykantem, Mehlum nie wie nic o Norwegii i socjologii, zas Maslow to jakis zwariowany Amerykanin. I zapewne wszyscy trzej zawiazalismy spisek.

Z ZUPELNIE INNEJ BECZKI.
Zauwazam, ze od pewnego czasu tematem dominujacy na wszystkich forach jest to, iz Wrzeszczot to Cysiek, oraz ze roznoszenie gazet i posiadanie szefa araba jest czyms niskim, haniebnym, godnym wysmiania. Zabierajac glos w tej sprawie stwierdzam iz
1. Jest mi straszliwie wszystko jedno, czy cysiek to cysiek, czy wrzeszczot, dla mnie moze byc nawet DorHanem czy Mietka ktora SIE ZAK(opala).
2. Jesli ktos uwaza prace roznosiciela gazet za ponizajaca, to co powiedziec o pracy wykonywanej przez tysiace Polek, polegajacej na myciu obsranych norweskich kibli? Chyba tylko jedno, a mianowicie ze ktos tu wyzej sra, niz dupe ma.
3. Ciekawe, ze te same osoby ktore wytykaja Cyskowi, Wrzeszczotowi czy kim on tam by nie byl ze ma szefa Araba, jednoczesnie pietnuja postawy rasistowskie.

To by bylo na tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Fullkasko(cysiek,patim,wrzeszczot I wiele innych) to hipokryta.... Co chwila piszący że inni to jedno konto, że są rasistami, że sprzedali się Norwegom... O tym ze norwedzy to alkoholicy, a sam często pisze farmazony po pijaku. Janku tu nie chodzi o gardzenie profesja roznoszenie gazet czy mycia zasranych kibli, praca jak każda inna, tu chodzi o cyska hipokryte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
napisał:
Fullkasko(cysiek,patim,wrzeszczot I wiele innych) to hipokryta.... Co chwila piszący że inni to jedno konto, że są rasistami, że sprzedali się Norwegom... O tym ze norwedzy to alkoholicy, a sam często pisze farmazony po pijaku. Janku tu nie chodzi o gardzenie profesja roznoszenie gazet czy mycia zasranych kibli, praca jak każda inna, tu chodzi o cyska hipokryte.

No tak, tylko ze jesli nawet to prawda (absolutnie nie twierdze ze nie, bo nie wiem), to zauwaz, co sie stalo.

A stalo sie to, ze kiedys, dawno temu zapytalem na tym forum Jaste102 w jakim celu prowadzi dialog w tak bezsensowny i niski, niegodny wrecz sposob. Jasta odpowiedzial mi ZEBY SPROWADZIC CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAC SILA DOSWIADCZENIA.

Ja naprawde bardzo polecam uwaznie czytac teksty Jasty. Ktore sa oczywiscie odrazajaco niekulturalne, ale glupie i prymitywne jedynie z pozoru. Zareczam, iz czytajac Jaste, mozna sie bardzo wiele nauczyc.

W tym przypadku mozemy nauczyc sie od Jasty tego, ze jesli prawda jest to, co piszesz, to cysiek, wrzeszczot i kto tam jescze skacze do gory ze szczescia, poniewaz

udalo mu sie sprowadzic Was do jego poziomu i pokonal Was sila doswiadczenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty

(crow)
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:
Abstrachujac od tematu samej dyskusji, gdyz sensu jej prowadzenia nie widze jako ze po pierwsze zbadano, zmierzono, zwazono i obliczono iz Norwegia jest najlepszym panstwem swiata. A jesli ktos widzi tu jakies rysy, na przyklad ja czy taki na ten przyklad Lars Mehlum z Uniwersytetu w Oslo, to oznacza to jedynie iz ani ja, ani norweski naukowiec nie mamy pojecia jak funkcjonuje to spoleczenstwo. Do grona ignorantow nalezy dolaczyc tez niejakiego Maslowa, ktory stworzyl teorie tzw. piramidy potrzeb, ktora to teoria w tym akurat przypadku bardzo wiele tlumaczy. Tlumaczy w sposob jasny i klarowny, wrecz na jabluszkach i gruszeczkach. Tlumaczy dlaczego tak wielu ludzi z panstw biednych chce sie do tej klatki dostac, a tak wielu Norwegow z niej ucieka. Oraz dlaczego typowy Norweg jest zawsze wyluzowany, usmiechniety, szczesliwy, ale z przyjemnoscia w leb by sobie palnal. A jesli juz nie, to przynajmniej dlaczego jak zacznie pic, to az do upodlenia. Mamy fantastyczne instytucje i opiekę, ale nie przekłada się to na poczucie przynależności – mówi Mehlum.

Jednakze powyzszego prosze nie brac na powaznie pod uwage. Ja jestem krytykantem, Mehlum nie wie nic o Norwegii i socjologii, zas Maslow to jakis zwariowany Amerykanin. I zapewne wszyscy trzej zawiazalismy spisek.

Z ZUPELNIE INNEJ BECZKI.
Zauwazam, ze od pewnego czasu tematem dominujacy na wszystkich forach jest to, iz Wrzeszczot to Cysiek, oraz ze roznoszenie gazet i posiadanie szefa araba jest czyms niskim, haniebnym, godnym wysmiania. Zabierajac glos w tej sprawie stwierdzam iz
1. Jest mi straszliwie wszystko jedno, czy cysiek to cysiek, czy wrzeszczot, dla mnie moze byc nawet DorHanem czy Mietka ktora SIE ZAK(opala).
2. Jesli ktos uwaza prace roznosiciela gazet za ponizajaca, to co powiedziec o pracy wykonywanej przez tysiace Polek, polegajacej na myciu obsranych norweskich kibli? Chyba tylko jedno, a mianowicie ze ktos tu wyzej sra, niz dupe ma.
3. Ciekawe, ze te same osoby ktore wytykaja Cyskowi, Wrzeszczotowi czy kim on tam by nie byl ze ma szefa Araba, jednoczesnie pietnuja postawy rasistowskie.

To by bylo na tyle.

Hm ...... piekna ironia, tym nie mniej w dalszym ciagu niezbyt przekonywujaca.
Odnosnie Maslowa, warto np zauwazyc ze jego piramida potrzeb jest w dalszym ciagu tylko jedna z wielu teori a wiec nie jest tym samym jedyna prawda. Dlatego mozna ja dyskutowac, co sie zreszta coraz czesciej robi. Zauwaz ze czasy i spoleczenstwo w czasach gdy ona powstala byly zupelnie inne.
Nie mam tez problemu z zauwazaniem rys w obrazie Norwegi. Jest ich wiele, co zawsze podkreslam. Irytuje mnie tylko generalizowanie na podstawie jednego przykladu i bez zauwazania niuansow.
Caly moj szacunek dla wkladu i dzalalnosci prof. Mehlum. I on prezentuje swoje zdanie, tych zdani jest (na szczescie) wiele. Problem jednak w tym ze on nie jest socjologiem wiec warto by bylo sie tez zapoznac z innym spojzeniem na problematyke.
No i poza tym, zaprezentowanie innego pogladu (nie w stylu cycka) nie utozsamiam z wykazywaniem ignorancji. Uwazam jednak ze namietne wieszanie sie na opini jednego naukowca, tylko dlatego ze jest to naukowiec uwazan za ignorancje.
No i masz racje Nie jest prawda ze Mehlum nic nie wie o Norwegi. Natomiast zaczynam sie sklaniac do opini ze ty to jednak bardzo malo wiesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
No i nie bardzo wiadomo jak Ci odpisac...

Mehlum wiele wie o Norwegii... ale nie jest socjologiem. Zreszta sa tez i inne opinie.

Teoria Maslowa spotyka sie z twoim glebokim zrozumieniem... ale zostala stworzona juz dawno temu, wiec nie przystaje do czasow dzisiejszych (tu mnie naprawde przestraszyles, bo wlasnie czytam biografie Kopernika).

Ja zas wiem o tym kraju naprawde malo...

Teraz na powaznie.
Jestem Ci gleboko wdzieczny (pisze to bez ironii, naprawde szczerze), gdyz cala ta dyskusja naprawde wiele mnie nauczyla i naprawde bardzo wiele rzeczy mi wyjsnila.
Nawet nie wiesz, jak gleboko jestem Ci wdzieczny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok