Abstrachujac od tematu samej dyskusji, gdyz sensu jej prowadzenia nie widze jako ze po pierwsze zbadano, zmierzono, zwazono i obliczono iz Norwegia jest najlepszym panstwem swiata. A jesli ktos widzi tu jakies rysy, na przyklad ja czy taki na ten przyklad Lars Mehlum z Uniwersytetu w Oslo, to oznacza to jedynie iz ani ja, ani norweski naukowiec nie mamy pojecia jak funkcjonuje to spoleczenstwo. Do grona ignorantow nalezy dolaczyc tez niejakiego Maslowa, ktory stworzyl teorie tzw. piramidy potrzeb, ktora to teoria w tym akurat przypadku bardzo wiele tlumaczy. Tlumaczy w sposob jasny i klarowny, wrecz na jabluszkach i gruszeczkach. Tlumaczy dlaczego tak wielu ludzi z panstw biednych chce sie do tej klatki dostac, a tak wielu Norwegow z niej ucieka. Oraz dlaczego typowy Norweg jest zawsze wyluzowany, usmiechniety, szczesliwy, ale z przyjemnoscia w leb by sobie palnal. A jesli juz nie, to przynajmniej dlaczego jak zacznie pic, to az do upodlenia. Mamy fantastyczne instytucje i opiekę, ale nie przekłada się to na poczucie przynależności – mówi Mehlum.
Jednakze powyzszego prosze nie brac na powaznie pod uwage. Ja jestem krytykantem, Mehlum nie wie nic o Norwegii i socjologii, zas Maslow to jakis zwariowany Amerykanin. I zapewne wszyscy trzej zawiazalismy spisek.
Z ZUPELNIE INNEJ BECZKI.
Zauwazam, ze od pewnego czasu tematem dominujacy na wszystkich forach jest to, iz Wrzeszczot to Cysiek, oraz ze roznoszenie gazet i posiadanie szefa araba jest czyms niskim, haniebnym, godnym wysmiania. Zabierajac glos w tej sprawie stwierdzam iz
1. Jest mi straszliwie wszystko jedno, czy cysiek to cysiek, czy wrzeszczot, dla mnie moze byc nawet DorHanem czy Mietka ktora SIE ZAK(opala).
2. Jesli ktos uwaza prace roznosiciela gazet za ponizajaca, to co powiedziec o pracy wykonywanej przez tysiace Polek, polegajacej na myciu obsranych norweskich kibli? Chyba tylko jedno, a mianowicie ze ktos tu wyzej sra, niz dupe ma.
3. Ciekawe, ze te same osoby ktore wytykaja Cyskowi, Wrzeszczotowi czy kim on tam by nie byl ze ma szefa Araba, jednoczesnie pietnuja postawy rasistowskie.
To by bylo na tyle.